Behouden en reflectie

Behouden

Mijn meeste content wil ik behouden, omdat dit tijdloze content is. Deze content zal blijven bestaan onder dezelfde categorie. Wel wil ik dat de website overzichtelijk blijft. Hierdoor zullen er bij 10 uitwisselingservaringen op de website, de oudste verwijderd worden. Het zal dus overzichtelijk blijven voor de studenten om de ervaringen te lezen. Op deze manier wil ik ervoor zorgen dat mijn website vernieuwend blijft. En niet zo snel zal verouderen. De reistips en de bestemmingen zijn blijvende content, dit komt doordat ik het belangrijk vind dat er voor elke student iets bij zit. Er zal elke week een nieuwe bestemming bij komen. En elke week zullen er 5 nieuwe reistips verschijnen. De oude blijven online staan, zodat er uiteindelijk een volledig overzicht is voor alle studenten die op reis gaan.

 

De blijvende content is dus:

  • De categorie ‘bestemmingen’ met daarin de mooiste plekken in een land.
  • De categorie ‘reistips’ met 5 tips die je helpen tijdens je reis en keuzes maken over je reis en ook tips over de voorbereidingen van je reis.

Ook heb ik speciale content, deze blijft een seizoen online staan en daar na wordt deze verwijderd en vervangen door een bericht die passend is bij het seizoen op dat moment. Als voorbeeld dat er in de winter, een wintersportvakantie centraal staat. Dus dan komt er er bij ‘bestemmingen’ een land naar voren met een ski gebied en dan worden de mooiste plekken vervangen door mooie  en leuke activiteiten in het land. Denk hierbij aan een leuke kerstmarkt, mooie gletsjers en mooie skigebieden.

Reflectie

Wat vind ik van deze opdracht?
Deze opdracht was voor mij een lastige uitdaging doordat ik een concept in mijn hoofd had. Bij dit concept moesten we 3 concepttypes bedenken. Ik had er twee bedacht en moest nog een laatste, helaas heeft het erg lang geduurd voordat ik alle 3 de contenttypen had bedacht. Hierdoor stelde ik het steeds uit om de weekopdrachten op tijd af te maken. Dit had ik beter niet kunnen doen want hierdoor moest ik heel veel op het laatste moment nog maken. Ik had de hoeveelheid onderschat, maar ik heb hard gewerkt om het einde tot een goed resultaat te brengen.

Wanneer je webdesigner wilt worden is dit een erg belangrijk vak en een belangrijke basis die je moet hebben. Ook bij de opleiding Media Informatie en Communicatie is het een belangrijke basis, en wordt er van je verwacht dat je dit soort opdrachten kunt maken. Ik heb dus ook een hoop geleerd tijdens deze opdracht. Het maken van een content kalender is lastig en vraagt ook veel tijd en aandacht. Je moet overal over na denken en zorgen dat je niks vergeet. Ik heb dus geleerd om van te voren overal goed over na te denken en dit in te plannen in een kalender. Ik denk dat ik dit nog veel vaker zal moeten doen later, dus vind ik het fijn dat ik er al een keer mee gewerkt heb. Wat ik ook geleerd heb is het maken van sjablonen. Dit is iets wat ik leuk vind om te doen, al merk ik wel dat ik soms minder kritisch moet zijn bij het maken van deze opdracht en dus ook bij het maken van de sjablonen. Want daardoor ga ik dingen opnieuw doen en dat kost heel veel extra tijd. Ook heb ik leren werken met WordPress. Ik had nog nooit met dit programma gewerkt, en vind het leuker dan ik had gedacht. Wel vind ik het jammer dat de opmaak van de website zelf niet uitmaakt voor deze opdracht.

Wat deze opdracht lastig maakte voor mij waren de lessen, ik dwaalde vaak af doordat er veel informatie op mij af kwam die niet direct met de opdracht te maken had. Het was veel informatie over content. Ik begrijp dat dit ook belangrijk is maar op zo’n moment ben ik bezig met het begrijpen en maken van de opdracht, omdat ik dit met een voldoende moet afronden. De volgende keer wil ik graag iets veranderen aan mijzelf, namelijk vragen blijven stellen totdat ik het begrijp. Ik heb dit blok weinig vragen gesteld omdat ik dacht dat ik er op het einde wel zelf achter zou komen. Helaas was dit moeilijker dan gedacht en heb ik bij de laatste lessen meer vragen gesteld, waardoor ik eindelijk verder kon met het afmaken van de opdracht.

Dus al met al was dit niet mijn favoriete opdracht maar snap ik wel heel goed waarom wij dit nodig hebben tijdens onze opleiding en eventuele baan. Veel onderdelen zullen laten terugkomen en zal je dus onder de knie moeten hebben.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s