Treinlovers opgelet

5 tips voor treinlovers!

8 December 2016                                                                                  Kirsten Pieters

Heb jij altijd al dagen in de trein willen zitten, en langs prachtige gebieden willen rijden. Ga dan voor InterRail en ga met de trein naar leuke steden. Hieronder een paar tips als je ervoor kiest om met de trein op vakantie te gaan! Een enorme ervaring denk ik!

trein

Tip 1: Bepaal welk(e) land(en) je wilt zien
Klinkt als een logische eerste stap. Er zijn maximaal 30 landen waaruit je kan kiezen. Wanneer je weet in welk land of welke landen je wilt gaan reizen, kies dan daarna  je InterRail pas uit. Hierdoor voorkom je dat je de verkeerde koopt.

Tip 2: InterRail-pas kiezen
Er zijn verschillende passen om uit te kiezen. Ga je voor een reis dat door meerdere landen voert? Kies dan voor de Global Pass. Met de Global Pass kan je door ruim 30 landen reizen. Binnen de Global Pass kun je ook nog kiezen hoeveel dagen je wilt reizen. 5 dagen binnen 10 dagen, 10 dagen binnen 22 dagen en zo door. Het langste dat je kan reizen met één pas is een maand. 5 dagen binnen 10 dagen betekent dat je 5 dagen binnen een periode van 10 dagen met de trein kan reizen. 5 dagen met de trein dus en de rest van de dagen heb je de tijd om een plek of bestemming te ontdekken. Wil je maar door één land reizen? Ga dan voor de One Country Pass. Zoals de naam het al zegt is dit een pas die maar voor één land geldig is.

Tip 3: Je route plannen.
Je weet nu of je door één land of door meerdere landen wilt reizen. Nu kun je de route gaan plannen. Bepaal eerst welke plekken je wil zien en kijk dan op de InterRail kaart voor de verbindingen. Plan op welke plekken je wilt overnachten of dat je de nachttrein kan nemen (scheelt toch weer een hotel). LET OP: voor sommige treinen moet je extra reserveringskosten betalen, maar dit kan je vermijden door de InterRail kaart te gebruiken. Hierop staat welke treinen en veerboten inbegrepen zijn. Je kunt je natuurlijk ook laten verrassen en zo min mogelijk plannen. Gewoon uitstappen waar het je mooi lijkt.

Tip 4: Reserveer  op tijd je trein
Voor sommige treinen moet je reserveren, dit geldt voornamelijk voor hogesnelheids- en nachttreinen. Soms moet je hier dus extra voor betalen. Reserveer op tijd want een aantal treinen hebben maar een beperkt aantal zitplaatsen voor InterRail pashouders.

Tip 5: Genieten en houd een reisdagboek bij
Het is belangrijk dat je van je reis gaat genieten. Neem foto’s en schrijf elke dag iets in je reisdagboek. Dit is erg leuk om terug te kijken na je reis. Leuke en bijzondere herinneringen zijn belangrijk om te koesteren.

En natuurlijk is het allerbelangrijkste: Genieten van je prachtige en bijzondere reis!

bron

instagram-logofacebookpinterest-icon-logo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s