Stedenliefhebbers opgelet

5 tips voor stedenliefhebbers!

8 December 2016                                                                                  Kirsten Pieters

Er zijn enorm veel leuke stedentrips te maken. Gelukkig kunnen stedentrips ook gemakkelijk als je niet heel veel geld hebt te besteden zoals de gemiddelde student. hieronder heb ik een top 5 van leuke stedentrips gemaakt. Zit jouw favoriet er ook bij?

 

Tip 1: Stockholm
Stockholm staat vol kleurige huisjes, je vindt er daarnaast super leuke musea als Fotografiska, Vasamuseet of het Modernamuseet, geweldige winkels en super gave design hotels. Stockholm is een perfecte plek voor een stedentrip. Zowel in de zomer als in de winter kun je hier een heerlijk een aantal dagen doorbrengen. Het leukste hotel om te slapen is het Nordic Light Hotel dat je bovendien ook nog eens goed kan bereiken via het openbaar vervoer, wat handig is als je maar een paar dagen weg bent.

Tip 2: Londen
In Londen is zoveel te doen, dat je bijna niet weet waar je moet beginnen. Deze stad kan dan ook niet ontbreken in dit lijstje van top stedentrip bestemmingen in Europa. Je kan er ten eerste gigantisch goed winkelen, bijvoorbeeld bij Oxford Street. Je vindt er ten tweede leuke restaurantjes en café’s waar je Engelse thee kan drinken, English breakfast kan nemen of kan genieten van de lekkerste cupcakes. Verder zijn er highlights, zoals de Big Ben, de Londen Eye, het Beatles zebrapad of breng een bezoek aan het koningshuis en bekijk de wisseling van de wacht. Maargoed, nu hebben we het dus nog niet eens over alle musicals gehad in Londen of de leuke marketen of gewoon het verdwalen in deze gigantische stad.

Tip 3: Parijs
De Franse hoofdstad Parijs kan je eindeloos blijven bezoeken. Wat is er toch veel te doen in Parijs.  De welbekende highlights als het zien van de Eiffeltoren of wandelen rondom de Notre Dame blijven zijn echte aanraders. Je kan er gemakkelijk en redelijk goedkoop naar toe. Het is een heerlijke stad om leuke dingen te bezoeken en ondertussen is er ook genoeg te zien en te beleven voor de mode fans onder ons. Parijs is ‘the’ Fashion stad!

Tip 4: Lissabon
Lissabon is de hoofdstad van Portugal en dankzij haar zonnige klimaat een heerlijke plek voor een stedentrip. Lissabon zelf is een heerlijke plek om te shoppen, maar je vindt er ook bijzondere gebouwen als de Santa-Justa lift of het grootse plein Praça do Comércio waar je naartoe kan via Arco da rua Augusta. Net buiten het centrum van de stad vind je het mooie klooster van Jeronimos en in de buurt daarvan is ook de Torre de Belem te vinden. Naast bezienswaardigheden bekijken, kun je in Lissabon ook geweldig uit eten en ’s avonds drankjes doen. Ga bijvoorbeeld naar Bairro Alto, dat leeft ’s avonds helemaal op.

Tip 5: Madrid
Binnen 2,5 uur vliegen kun je vanuit Nederland, als je bijvoorbeeld met Ryanair of Transavia vanaf Eindhoven vliegt, in hartje Madrid staan. Deze leuke stad in Spanje is gevuld met gezellige restaurantjes, mooie parken en imposante bouwwerken. Hotels vind je in Madrid bovendien soms al vanaf 25 euro per nacht, slaap bijvoorbeeld in de buurt van het plein Puerta del Sol. Vluchten vind je soms al vanaf 45 euro, waardoor een tripje helemaal niet duur hoeft te zijn naar de Spaanse hoofdstad middenin het land. Dit is dus super fijn voor alle studenten.

En natuurlijk is het allerbelangrijkste: Genieten van je prachtige en bijzondere reis!

bron

instagram-logofacebookpinterest-icon-logo

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s