Canada- Vancouver

Canada – Vancouver

Anouk Kuijpers                                                                               1 December 2016

Anouk deed een onderzoeksstage geneeskunde: “Voor het verbeteren van je Engels is het zeker goed. En het land is gewoon prachtig.”

  • Opleiding: Master geneeskunde
  • Instelling: Maastricht University
  • Buitenlandervaring: Onderzoeksstage
  • Locatie: Vancouver

Anouk Kuijpers

Hoe kwam je op het idee om naar het buitenland te gaan?

Ik reis graag, maar ik had me nog nooit voor langere tijd op een plek ver weg van Nederland gesetteld. Ook wilde ik graag mijn Engels verder verbeteren. Vandaar dat ik voor mijn onderzoeksstage graag naar een Engelstalig land wilde gaan.

Hoe heb je je stageplek gevonden?

Via een student die eerder naar Vancouver was geweest voor onderzoek bij KNO kwam ik in contact met mijn begeleiders. Ze stonden ervoor open om mij te ontvangen en te begeleiden met mijn thesis.

Had de universiteit al wat voor je geregeld?

Mijn onderzoeksstage was geen deel was van het reguliere buitenlandprogramma van de universiteit. Daarom had de universiteit alleen basisinformatie over wat er geregeld moest worden.

Moest je zelf veel regelen van tevoren?

Via mijn begeleiders kwam ik in contact met een contactpersoon van de University of British Columbia. Zij stuurden me een aantal documenten op die ik moest invullen voor mijn onderzoeksstage. Ook moest ik mijn niveau Engels aantonen met een TOEFL of IELTS test.

Was het regelwerk lastig?

Sommige formulieren waren lastig in te vullen. Uiteindelijk hebben mijn begeleiders die pas ingevuld toen ik al in Vancouver was.

Hoe lang ben je in het buitenland geweest?

Voor mijn Thesis ben ik vierenhalve maand naar Vancouver General Hospital in Canada geweest. Hier heb ik onderzoek gedaan naar bepaalde evenwichtstesten. De eerste weken heb ik veel patiënten gezien op de polikliniek samen met mijn begeleider. Later ben ik echt begonnen met mijn onderzoek en het schrijven van mijn thesis. Hiervoor heb ik data verzameld, evenwichtstesten afgenomen en natuurlijk veel literatuuronderzoek gedaan.

Heb je tips voor scholieren of studenten die nog naar Canada gaan?

Canada is wat betreft papierwerk en verzekeringen volgens mij makkelijker te regelen dan de Verenigde Staten. Voor het verbeteren van je Engels is het zeker goed. En het land is gewoon prachtig. Vancouver ligt aan het water en is omringd door bergen. Dus zowel wintersport als watersport is mogelijk! Als je naar de westkust gaat, kun je de Rockies zeker niet overslaan. Surfen op Vancouver Island is ook een hele goede aanrader.

Bron

Comments

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s