Backpackers opgelet

5 tips voor backpackers!

8 December 2016                                                                                  Kirsten Pieters

Backpacken, iedereen moet het ooit een keer gedaan hebben. Er zijn verschillende redenen om te gaan backpacken, zoals meer van de wereld willen zien, vakantie, een tussenjaar of omdat dit altijd al een droom is. Wat mij betreft is er niks leuker dan de wereld rondreizen met je rugzak om bijzondere en indrukwekkende plekken te ontdekken en andere mensen te leren kennen. Het is een spannende en grote uitdading en daarom heb ik hier 5 handige tips voor de studenten die klaar zijn om de wereld te verkennen.

Tip 1: Begin met goede voorbereidingen
Er moet veel geregeld worden voordat je kan vertrekken. Je hebt een geldig visum nodig om een land in te komen. Heb je dat niet, dan kan het zomaar zijn dat je gearresteerd wordt. Zorg dus dat je alles op orden hebt zoals je visa. Bewaar alle belangrijke reisdocumenten zoals je paspoort, tickets en boekingen en maak een lijstje met alle belangrijke telefoonnummers en rekeningennummers. Er kan natuurlijk altijd iets met je telefoon gebeuren.. Denk ook aan medische stappen die eventueel moeten worden gezet  voordat je kan gaan reizen, zoals inentingen etc. Zorg er dus voor dat je goed voorbereid op reis gaat.

Tip 2: Goed verzekerd met een reisverzekering
Door een goede reisverzekering af te sluiten zorg je ervoor dat al je bagage verzekerd is, mocht er iets met je bagage gebeuren.. hopen we natuurlijk niet, dan is je bagage in ieder geval verzekerd. Tijdens je reis geef je al genoeg geld uit, dus dan zit je niet te wachten op enorme hoge rekeningen van het ziekenhuis. Door een reisverzekering zorg je ervoor dat de ziekenhuiskosten of de kosten van een ongeluk beperkt blijven.

Tip 3: Maak je backpack rugzak niet te zwaar
Zorg ervoor dat je rugzak niet te zwaar wordt. Je moet hem overal mee naartoe nemen dus het is een stuk fijner als je rugzak niet propvol zit en enorm zwaar is. Neem kleding mee dat lekker zit en gemakkelijk te combineren is. Je zal je rugzak op een praktische manier moeten indelen zodat die niet te zwaar wordt en je nog ruimte overhoud voor nieuwe kleding en eventuele souvenirs. Het is erg belangrijk dat je een goede stevige backpackers rugzak hebt, want hij moet precies goed op je rug zitten en stevig genoeg zijn om de reis uiteindelijk weer mee naar huis te nemen.

Tip 4: Maak een inschatting van de kosten
Het is belangrijk dat je inzicht krijgt in het financiële plaatje, zodat je niet tijdens je reis schulden gaat opbouwen. De voorbereidingen op je reis kosten ook geld, en natuurlijk de vliegtickets en de reis zelf ook. Houd dit dus in de gaten voor jezelf en als je erachter komt dat je te weinig geld overhoud of hebt, ga dan werken of pas je reis aan.

Tip 5: Houd een reisdagboek bij en geniet
Er is niks leukers dan na afloop van je reis, je reisdagboek terug te lezen. Hier staat alles in over je reis. Hoe je bepaalde dingen hebt ervaren en wat je allemaal hebt gezien. Maar vaak ook je gevoelens tijdens de reis. Je krijgt spijt als je dit niet doet, echt geloof mij maar! Maak zoveel mogelijk foto’s, dit is zo leuk om terug te kijken! Er komen zoveel indrukken op je af dat het fijn is als je foto’s hebt gemaakt!

En natuurlijk is het allerbelangrijkste: Genieten van je prachtige en bijzondere reis!

bron

instagram-logofacebookpinterest-icon-logo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s